top of page

Reviews

Sayan Kreher
De coaching van Petra is van onschatbare waarde voor mij persoonlijk en zakelijk. Met haar onbevooroordeelde, warme houding creëert zij een omgeving waarin ik veilig op mezelf kan reflecteren. Haar intelligente vragen sporen me aan om nog meer tot de kern te komen. In fijne dialogen komen we tot zinvolle en noodzakelijke conclusies.

Esther de Vries
Petra, dank je wel voor je coaching de afgelopen maanden. Ik zie nu waar mijn voedingspatroon niet ‘functioneel’ was. Teveel van het een, te weinig van het ander. Dat is nu veel meer in balans. En ik ben me nu zoveel meer bewust van waarom ik grijp (greep) naar eten. En hoe ik ook andere keuzes kan maken. Door jouw vertrouwen in mij ben ik langzaam maar zeker ook vertrouwen in mijzelf gaan krijgen. Dat een gezond en slank lijf ook voor mij is weggelegd. Dat eten iets fijns is, en geen strijd. Dat ik een keuze heb. Dank je wel voor je betrokkenheid. Ik kan weer verder nu.

Een lieve groet, Esther

Robin Kraakman
Petra, bedankt voor alles! Ik heb een onwijs fijne tijd gehad samen met jou. Eigenlijk vanaf het eerste gesprek voelde het al goed en betrouwbaar. De coach gesprekken hebben mij veel gebracht. Ik zat zo vast in mijn hoofd omdat ik wou afvallen. Het was enige waar ik aan dacht al die jaren. Jij hebt mij er doorheen geholpen door erover te praten met de coach gesprekken en doelen te bepalen met trainen. Het heeft me ontzettend veel geholpen en daar ben ik je dankbaar voor. I can really say that Petra makes you feel good!


Jacco de Groot
Na onze eerste kennismaking hadden wij al een klik en dat is zo gebleven. Dit heeft mij erg geholpen in het afvallen en beter voelen van mijn lijf en hoofd (body and mind). Ik ben een drukke transportondernemer uit de Schermer. 7 dagen per week telefoon en altijd bezig. Uiteindelijk met medewerking van Petra de tijd gevonden en gemaakt om te sporten en een goede balans te vinden voor het eten. Ik ben in een periode van een half jaar circa 10 kg afgevallen en ben nu op zoek naar mijn ideale gewicht. Liefst nog circa 3 à 4 kg eraf en dat gaat goed komen. Hartstikke bedankt voor je zorgen Petra!


Annelies Kuijs
Update van een levensgenieter: “Gaat veel beter door inhuren coach; ons eetgedrag komt van binnen uit; dat moet je aanpakken en veranderen! Conclusie; bewuster eten en drinken…Voor wie echt wil veranderen; Kies Petra, ze is een onwijs gaaf mens!”


Nathalie Amariat
Thanks for all the teaching, I learnt a lot, and really appreciate the work we have done together. It is a new life for me, and new eating habits, I love it!

Nathalie Amariat

 

Beth van der Ham
I met Petra at the perfect time for me. She really was what the doctor ordered. She creates a safe and friendly space. I found her sessions a really great way to process my situation and to move forward. I was really surprised when I looked back to see how far I had come.

Thank you for everything Petra. Beth x

 

Anoniem

In februari van dit jaar nam ik contact op met Petra Jansen, gewichtsconsulente in deze regio. Ik ben 79 jaar en ben zo langzamerhand de tel kwijt van de diëten die ik in mijn leven heb gevolgd. Sommige gingen wel goed en viel ik ook af, maar dan “daarna”. Dat ging dus altijd helemaal fout. Het “dieet”dat ik bij Petra heb gevolgd is van een geheel andere aard. Het is een ander eetpatroon. Je mag eigenlijk alles eten, dan wel volgens een schema, opgesteld door Petra. Ik moet zeggen dit was een heel andere gewaarwording. Ik ben nu exact 9 kilo (dat is ook wat ik wilde) afgevallen zonder enige moeite. De begeleiding die ik kreeg van Petra was geweldig. In deze periode ben ik ook nog vier weken met vakantie geweest en het kostte me totaal geen moeite mijn “dieet” volgens Petra weer op te nemen.

- Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? -

Maak een afspraak

Suzanne over de coaching van haar zoon

De moeder van Valentijn vertelt over de werkwijze van Petra bij SBS6

Kennis, ervaring en talent

Wat zijn wij bij dat we Petra zijn tegengekomen! Mijn zoon Valentijn was al een aantal jaar behoorlijk aan de zware kant. Als moeder van 3 kinderen - waarvan er twee totaal geen gewichtsproblemen hebben - dacht ik al die jaren dat ik dit zelf wel kon oplossen. Hoe moeilijk kon het zijn? Minder vet en suiker eten, proberen meer te bewegen? We weten allemaal wel hoe het werkt, toch? Ondanks onze beste bedoelingen, werd hij steeds zwaarder. Valentijn leek gewoon wat meer aanleg te hebben.

Doorverwezen door de GGD
Op aanraden van de GGD zijn we doorverwezen naar Petra; een lifestyle coach. Een moeilijke stap. Valentijn leek namelijk heel tevreden met zichzelf. En wij met hem. 
We gingen met enorme tegenzin naar onze eerste afspraak. Het confronteerde mij met mijn eigen tekortkomingen en Valentijn met iets waar hij helemaal geen probleem mee leek te hebben. Valentijn ging mee, maar volledig met z’n hakken in het zand.

 

Van tegenzin naar uitkijken naar de volgende afspraak

Toch heeft Petra het voor elkaar gekregen dat Valentijn vanaf de tweede afspraak ervoor koos om geen snoep en suiker meer te eten. Valentijn viel meteen af. Hij leerde hoe hij zelf kon kiezen voor gezonde voeding en vertelt mij inmiddels dat hij geen ongezonde dingen meer wil eten. Binnen vier maanden is Valentijn nu ruim 6,5 kilo afgevallen en hij is 100% gemotiveerd om gezond te blijven eten. Hij kijkt steeds uit naar z’n volgende afspraak en vreet Petra op. Hij beweegt makkelijker, past z’n kleding beter en het belangrijkste: hij is zelfverzekerder, lacht veel meer, is blijer en zit beter in z’n vel.

 

Hoe heeft Petra dat voor elkaar gekregen?

Overgewicht gaat niet over te zwaar zijn of beoordeeld worden op je uiterlijk. Het gaat over gezond leven en in controle zijn over je eigen keuzes. Om dat voor elkaar te krijgen heb je een behoorlijke dosis kennis nodig over voeding maar vooral psychologische kennis om kinderen te motiveren. Luisteren, geduld, respect en bij kinderen weten door te dringen op de juiste manier. Dat is geen kunstje. Dat is kennis, ervaring en talent om kinderen gezond te leren leven voor nu en toekomst.

bottom of page