top of page
DSC_5266.jpg

Over mij

Mijn naam is Petra Jansen, in 1960 geboren in Amsterdam. Sinds 2010 woon ik op een plek waar ik altijd al graag wilde wonen: dichtbij de zee, in Bergen. Ik ben moeder van een tweeling, inmiddels twee sterke jonge vrouwen waar ik enorm trots op ben.

Ik begon mijn praktijk als voedingscoach in 2012 en ontdekte al snel dat dat er achter de strijd met de kilo's vaak veel meer zit dan 'leren wat gezond is' of 'zelfdiscipline'. Om mijn cliënten te kunnen bieden wat ze bij vele dieetgoeroes niet vonden, volgde ik opleidingen op het gebied van zowel voeding als psychologie. Want ik hou niet van half werk.
 

Nu zie ik dagelijks in mijn praktijk dat 'ik wil afvallen' slechts de aanleiding is voor een enorm persoonlijk groeiproces. En daar worden niet alleen mijn cliënten oprecht gelukkig van, maar ik ook.

Erik (44)

“Petra is liefdevol, zonder oordeel en empatisch. Maar ook confronterend en no-nonsense. Precies wat ik nodig had. "

Ursula (55)

"Een psycholoog weet niets van voeding, een diëtist niets van psychologie. Petra weet heel veel van beide en dat helpt je echt. "

Stefanie (34)

“Ik voelde me heel erg welkom. Petra leerde me beter  relativeren en hoe ik sneller en beter uit mijn valkuilen kan stappen.”

Hoe ik werk

Mijn manier van coachen bestaat vooral uit het stellen van de juiste vragen. Want alle antwoorden zitten al in jou. Daarbij gebruik ik alle kennis en ervaring uit mijn opleiding in combinatie met nodige levenservaring, want niets menselijks is mij vreemd.

 

Ook ik kreeg in mijn leven te maken met verlies, tegenslag en moeilijke keuzes. In de periode voor ik mijn praktijk begon, ging zo ongeveer alles mis wat er mis kon gaan. Maar ik leerde vooral dat je een keuze hebt. Altijd. Als dat kwartje valt, moet je eens opletten wat er dan gebeurt…

 

Ik zet alles in wat maar nodig is om jou te krijgen waar jíj wilt zijn. Zelf aan het roer gaan staan, je eigen plan maken, groeien, worden wie je echt bent, vriendjes worden met jezelf, je eigen kracht ontdekken... het is een bevrijding die ik iedereen toewens.

Opleiding

Ik volgde verschillende NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) gecertificeerde beroepsopleidingen voor coaching en BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) gecertificeerde opleidingen tot gewichtsconsulent en voedingsdeskundige. Daarnaast deed ik verschillende specialisaties, zoals:

 

  • Gewichtstoename tijdens de menopauze

  • Darmgezondheid en overgewicht

  • Emotioneel overeten en zelfsabotage

  • Voedingscoaching voor kinderen plus 'kind & gezin' en 'selfcare for kids'

  • Stress & Burnout

  • EMDR

DSC_1233_edited_edited.jpg

"Waarom binnen je comfortzone blijven
als daarbuiten veel meer te beleven valt."
- Loesje

emel-11.jpeg

- Najaarsspecial -

Droomvakantie zonder extra kilo's

bottom of page