top of page

VOED JE LICHAAM, NIET JE EMOTIES

Personal Coaching

Soms zit de oorzaak van 'gedoe' rondom eten wat dieper dan je denkt. Er zijn gedragspatronen ontstaan waarvan je je niet bewust bent. Maar die zorgen er wel voor dat je letterlijk en figuurlijk niet goed in je vel zit.

Eten brengt troost en veiligheid, denk aan een baby aan de moederborst. Het is een sociaal bindmiddel, denk aan een mooi diner met vrienden. Voor sommigen was eten een straf: net zo lang aan tafel blijven tot je je bordje leeg had. Of juist een beloning: een snoepje op je zere knie of als je stopte met huilen.

 

Geen wonder dus dat een stemmetje in je hoofd zegt 'dat heb je verdiend' als je na een stressvolle dag een tweede glas wijn inschenkt en een zak borrelnootjes open trekt. Of dat je troost vindt in een reep chocola op een sombere dag. In de loop van je leven ontstaan gedachten- en gedragspatronen waarmee je je staande houdt in het leven. Gewoontes waarvan je je niet bewust bent, maar sommige zitten je wel in de weg

Het helpt weinig als een diëtist je vertelt dat je die borrelnoten moet vervangen door wortelen. Je probleem zit niet in wát je eet, maar in waaróm je eet. Wat wel helpt is leren hoe je je ondermijnende gedachten en gedrag herkent en vervangt door helpende gedachten en gedrag. Dat is waar ik je in mijn personal coaching programma bij ga helpen.

Soms wou ik dat ik net iets vaker simpelweg gelukkig was

Worstel je niet zozeer met je gewicht maar zit je gewoon niet lekker in je vel en kan je de vinger er niet op leggen? Wil je een burn-out voorkomen of herstellen? Kan je nooit nee zeggen of zitten je onzekerheden je in de weg?

Mijn programma is er voor iedereen die wil snappen waaróm je niet happy bent en hoe je daar zelf bewust en onbewust invloed op hebt. Aan het roer staan van je eigen schip geeft je enorm veel kracht en energie!

Hanna (56)

"Op dagen dat ik met mijn ziel onder mijn arm loop, zo'n onbestemd ongelukkig gevoel, ga ik eten. Chocola, appeltaart met slagroom. En nu ik in de overgang ben zijn dat soort dagen er steeds vaker."

Een gezonde relatie met eten én met jezelf

De weg naar een gezonde relatie met eten is geen easy way out. Maar wel de enige manier om naast je ideale gewicht je eigen kracht, energie en zelfvertrouwen terug te vinden. En daar word je pas écht blij van.

excuus_edited.jpg

Gooi je excuses overboord

Ja, maar. Zware botten. Ik heb het verdiend. Het moet wel leuk blijven. Mórgen begin ik. Het zit in de familie. Ik ben een Bourgondiër. Ik heb het gewoon moeilijk. Welk excuus je ook bedacht hebt: het zit je in de weg. Dus stap 1 is: durven loslaten.  

vraag_edited.jpg

Leer jezelf kennen

Wat zou je het liefst willen? Wat is je doel? Welke gedachten en automatische gewoonten zitten je daarbij in de weg? Waar komen ze vandaan? Pas als je weet en snapt hoe het bij jou werkt kan je ingesleten patronen veranderen.

fun_edited.jpg

Oefening baart kunst

Als je dingen anders gaat doen en anders gaat denken, is dat in het begin even wennen. Maar oefening baart kunst, in de psychologie heet dat 'automatiseren'. Op een dag gaat je nieuwe eetgedrag net zo vanzelf als je vroegere eetbuien. 

Change your thoughts, change your life

Je kan fris laminaat over een rottende ondervloer leggen, maar daarmee is je probleem niet opgelost. Zo kan je ook op wilskracht en gezond verstand 10 kilo afvallen, maar als je niet weet waarom je eet blijf je terugvallen in oude gewoontes.

 

In mijn programma gaan we voor blijvend resultaat. Dus we halen het laminaat weg en gaan de ondervloer sterk en gezond maken. Wat zegt dat stemmetje in je hoofd dat regelmatig je goede voornemens saboteert? Welke gewoontes en overtuigingen zitten je in de weg zonder dat je het doorhebt?

 

Bewustwording maakt dat je gaat begrijpen waaróm je eet en wat er op de automatische piloot misgaat. Niemand hoeft jou uit te leggen dat je een zak chips beter kan vervangen door een zak wortels. Met de tools die je in mijn programma krijgt vervang je oud gedrag en overtuigingen door nieuw gedrag en een andere kijk op jezelf en je leven.

EMDR is een methode die mensen helpt traumatische ervaringen te verwerken. Denk aan een auto-ongeluk, geweld of het verlies van een dierbare. Maar ook van minder groot trauma kun je last hebben, soms zonder dat je doorhebt waar het precies vandaan komt.

 

Een negatief zelfbeeld, somberheid, slaapproblemen, een kort lontje: onverwerkt trauma heeft invloed op je gedrag. Niet gek dus dat het ook invloed kan hebben op de manier waarop je met eten omgaat.

 

Wat EMDR met eten te maken heeft

In mijn praktijk zie ik regelmatig dat als het maar niet lukt om te stoppen met de verkeerde eetgewoonten, dat te maken heeft met iets uit de kindertijd. Je werd gepest omdat je anders was en voelde je niks waard. Emoties werden thuis niet ge-uit maar weggegeten (‘snoepje erop’). Of je mocht juist nooit snoepen en denkt nu ‘ik bepaal zelf wel wat ik eet’. De relatie die je vandaag met eten hebt, wordt soms beïnvloedt door boosheid, frustratie, angsten of onzekerheden uit het verleden. EMDR kan dan heel goed helpen om die patronen te herkennen, te verwerken en los te laten.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing

Als iets uit het verleden je relatie met eten verstoort

jumping

Voel
je
weer
vrij

Daar kan geen dieet tegenop

  • Je voelt je krachtig en zelfverzekerd, ook als je resultaten een keer tegenvallen.

  • Je hebt weer controle over je gevoelsleven en staat positiever in het leven.

  • Je gaat met nieuwe energie op je doelen af.

  • Je ontdekt wat je écht wilt en hoe je dat bereikt

  • Je hebt een harmonieuze relatie met eten én met de mensen om je heen.

  • Je voelt de balans waarin jij bepaalt en kiest wat je eet en wanneer je eet

  • Je hebt grip op je gedrag en je gedachten, bevrijdt van dat ‘monstertje’ in je hoofd

Stefanie (35)

Ik had nogal wat meegemaakt en vond het lastig om patronen te doorbreken en dingen los te laten. Dankzij Petra's programma zit ik nu heerlijk in mijn vel en kan ik beter en sneller uit mijn valkuilen stappen en relativeren. Ze is naast professioneel ook een warme persoonlijkheid waardoor je je erg welkom voelt.
Afspraak
Meeuwen boven duinen

Klaar voor grote stappen?

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Dat kan telefonisch, in een videocall of live in Bergen en duurt max 30 minuten.

Een sessie personal coaching duurt 90 minuten en kost 145,- (exclusief btw).

Ja, ik wil graag kennismaken

Dank voor je bericht, ik laat binnen 24 uur van me horen.

Alles begint met een eerste kennismaking. Dat kost je niets. Vul je gegevens in, dan maken we snel een afspraak.

bottom of page