top of page
avocado.png

I'm not dieting, I'm changing my life

Voedingscoaching is geen dieet

Ieder dieet werkt. Tijdelijk. Daarom bestaat mijn programma uit meer dan leren over gezond eten en afvallen. Ontdek waaróm het zo moeilijk is op een gezond gewicht te blijven. Hoe je jezelf bevrijdt van die eeuwige strijd met eten.

Eten is fijn en dat moet het ook blijven

Een mens moet natuurlijk eten. En dat mag ook lekker en gezellig zijn. Maar voor veel mensen is het lastig om steeds opnieuw de juiste keuzes te maken of maat te houden.​ Inmiddels heeft 50% van de Nederlanders overgewicht en staat 'afvallen' ieder jaar weer in de top 3 van goede voornemens.


Dus je schrijft je in bij de sportschool, probeert intermittent vasten of eet een tijdje koolhydraatarm. Tot het moment dat je toch weer een hele zak chips hebt leeggegeten of er alwéér taart is op je werk. En eigenlijk heb je zelden zin of tijd om te sporten. De paar kilo die je kwijt was zitten er zo weer aan. En je baalt niet alleen van dat gejojo, maar ook van jezelf. Waarom lukt het je niet?

Afvallen gaat over zoveel meer dan 'minder eten'. Ben je de vicieuze cirkel zat? Ben je klaar om te ontdekken waaróm je geen grip op je gewicht krijgt? Ken je alle algemene adviezen, maar snak je naar advies dat gaat over jóuw lijf, jóuw manier van leven en jóuw doelen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Peter (50)

"Ik noemde mezelf een Bourgondische levensgenieter, maar diep van binnen was ik helemaal niet blij met die buik. Afvallen en op gewicht blijven werd steeds moeilijker."

Afvallen is meer dan 'minder eten'

Gezond eten, meer bewegen. Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het. Maar ik weet ook dat je het kunt, met de juiste tools en inzichten. Zonder jojo-effect.

hamburger

Weet wat je eet

Over 'gezond eten' bestaan vele meningen, ideeën en theorieën. Daarbij worden 'goed voor de lijn' en 'gezond' vaak met elkaar verward. In mijn programma help ik je graag ontdekken wat gezond is en wat jóuw lichaam nodig heeft.

unhappy-gbba55eace_1920_edited.jpg

Weet waarom je eet

Van zoethoudertje tot bakkie troost: eten is voor veel mensen met emoties verbonden. Soms heb je geen honger maar stress. Of verdriet. Als je je bewust wordt van dit soort gedragspatronen is dat de eerste stap naar verandering.

balancing-g08d7a01c9_1920_edited.jpg

Vind je balans

Iets weten is één. Maar je gedrag blijvend veranderen is twee. Toch zal het steeds makkelijker gaan. Want alles wat je vaak doet, daar word je beter in. Bovendien kan je volledig op me rekenen, tot je geheel 'zonder zijwieltjes' kan. 

Een stapje verder

Als je steeds weer in dezelfde valkuilen stapt en van jezelf baalt, moet je soms wat dieper graven naar de oorzaak. Verandering komt van binnenuit. En dat begint met bewustwording.

jongetje_edited.jpg

Voedingscoaching kinderen

Groeien naar gezond gewicht, zonder dieet, mét plezier. Dat is het doel van mijn programma voor kinderen en jongeren tussen de 5 en 18 jaar. Op basis van openheid, respect en vertrouwen werken we aan eetpatronen, zelfbeeld en zelfvertrouwen. En met resultaat, ik heb al vele kanjers zien opbloeien.

Voor de begeleiding van kinderen volgde ik verschillende speciale opleidingen en ik werk samen met de GGD. Bel of mail me gerust voor meer informatie.

Voedingscoaching in de overgang

I am woman, I am fearless, I am sexy, I'm divine zong Emmy Meli. Maar vanaf halverwege de veertig wordt je girlpower flink op de proef gesteld door de veranderingen in je lijf. Je spiermassa verdwijnt. Net als je taille trouwens. Even een paar kilo kwijtraken ging vroeger veel makkelijker. Ook mentaal doet het ouder worden wel wat met je.

Maar nee, die extra kilo's hoeven niet blijvend te zijn. En ja, deze levensfase vraagt wel om een paar aanpassingen. Ook voor de begeleiding van vrouwen in de overgang deed ik gerichte trainingen. 

vrouwen_edited.jpg

Jacco (42)

"Met hulp van Petra maakte ik tijd om te sporten en vond ik een goede balans in het eten. Ik ben in een periode van een half jaar ruim 10 kilo afgevallen en zoek nu mijn ideale gewicht."
aardbeien

Ben je ook wel klaar met dat diëten?

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Dat kan telefonisch, in een videocall of live in Bergen en duurt max 30 minuten.

Een sessie voedingscoaching duurt 60 minuten en kost 95,- (exclusief btw).

bgn-logo-png.png

Ja, ik wil graag kennismaken

Dank voor je aanvraag, ik laat binnen 24 uur van me horen.

Alles begint met een eerste kennismaking. Dat kost je niets. Vul je gegevens in, dan maken we snel een afspraak.

bottom of page